neděle 8. února 2015

Proč neregulovat ceny nealkoholických nápojů v restauracích

"Zavedením cenové regulace nealkoholických nápojů vláda brání majitelům hospod a restaurací používat ceny k vytváření prostředí podle přání svých zákazníků. „Pivař“ tak bude muset kolem sebe trpět několik návštěvníků usrkávajících vodu, a naopak, „vodař“ bude chtě nechtě obklopen milovníky pěnového moku."

Celý článek zde.

5 komentářů:

  1. Zvlastni ze jste si vybral snad jedinou cast z navrhu zakona ktera je jakztakz neskodna. Kazda hospoda ma nejake (byt treba drahe) nealko v nabidce, takze riziko sezeni mezi "anti-alkoholiky" se zvysuje jen nepatrne. Zbytek zakona je ovsem radove horsi a to i z ekonomickeho hlediska. Muj nazor je zde

    http://www.dfens-cz.com/komentare.php?akce=fullview&cisloclanku=2015020801&lstkom=594220#kom594220

    ale prectete si hlavne ten clanek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuto cast jsem si vybral prave proto, ze ji mnoho lidi povazuje za neskodnou a take proto, ze o ostatnich castech zakona (zejmena o koureni v restauracich) toho bylo napsano uz mnoho.

      Diky za link! S clankem souhlasim (byt si nemyslim, ze je napsan jazykem, ktery by zastance zakona presvedcil).

      Vymazat
    2. Aaaaa... tak to jste to tam mel asi napsat, abyste predesel myslenkam jako "hori barak a on si stezuje na vrzajici postel, no neni to...?". Nevim jestli se vubec da napsat neco co by zastance toho nesmyslu mohlo o necem presvedcit. Je to droga - jak se zakazovac jednou dostane do rause, tak uz z nej nevyjde.

      Vymazat
  2. Clanek je dobrý a šikovně ilustruje nesmyslnost celého zákona.

    OdpovědětVymazat