čtvrtek 8. května 2014

Jak si (ne)hledat přítelkyni

Chcete si najít přítelkyni online? Nyní již nemusíte trávit dlouhé hodiny před monitorem a listovat stovkami profilů dívek. Můžete si najmout člověka, který to udělá za vás. Tato praxe má řadu odpůrců, kteří ji odsuzují jako zvrhlost. Zastánci naopak argumentují, že se jedná o běžný outsourcing a že je tento postup racionální, neboť čas některých lidí je dražší než jiných. Je zde však jeden aspekt, který zastánci opomíjejí.

Představte si dívku, o kterou se uchází několik mladíků. Jak dívka pozná, který z mladíků o ni má vážný zájem? Jedním ze způsobů je zjistit, jaké náklady je každý z mladíků ochoten nést pro to, aby ji získal. Musí tedy existovat určité  "bariéry", které překonají jen ti nejodhodlanější (proto například princezny v pohádkách obtěžují prince různými nesmyslnými úkoly). Pokud nejste ochoten nést náklady na získání své vyvolené (ve formě hledání a korespondence na internetu, kupování květin či večeří, apod.), signalizujete jí tím, že o ni zas takový zájem nemáte. Pokud přeci jen brouzdání po seznamkách outsourcujete, dbejte tedy na to, aby se to váš protějšek nikdy nedozvěděl.

3 komentáře:

  1. Jestliže je zájem o dívku v přímé úměře s náklady, které jsou mladíci ochotni nést pro získání dívky, pak by tedy vynaložení peněz za outsourcing mělo být vyjádřením opravdového zájmu! Protože jsou to skutečně vynaložené peníze a ne nějaké alternativní náklady času stráveného přímou korespondencí na internetu (stejně u toho každý sedí tak jak tak).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, záleží teda kdo má jaký náklady času: lidi s nízkými příjmy by měli outsourcovat a lidi s vysokými příjmy by měli hledat a navazovat kontakty sami:)

      Vymazat
  2. Jen neefektivni signalizator vyjevi outsourcing.

    OdpovědětVymazat